Jong leven in het bos..
Nieuw jong leven in het bos.. Altijd weer mooi om te zien.. Een serie foto's van zwijntjes, jonge hertjes, reekalfjes.. Maar ook van jonge dassen en een haviksnest met jongen..

Voorjaar..
Voorjaar.. De frisgroene bladeren verschijnen weer aan de bomen.. De bermen en weilanden fleuren weer op met allerlei kleurige bloemen.. De vogels fluiten volop en zijn druk met hun nesten.. De eekhoorntjes worden actiever.. De geweien van de edelherten beginnen weer te groeien.. Je ziet weer jong spul op het water.. Een prachtig jaargetijde..

Wekeromse zand  -  wolf
Af en toe maak ik een wandeling bij het Wekeromse zand. Een mooi natuurgebied waar moeflons lopen en allerlei vogels te spotten zijn. Ook is de zonsopkomst er mooi te fotograferen. Maar kortgeleden had ik er een hele bijzondere en onverwachte ontmoeting. Ik zag namelijk ineens een WOLF lopen! Je gelooft bijna je eigen ogen niet..

Foto's rondom water..
Een serie foto's die in de eerste maanden van 2021 gemaakt zijn rondom water.. Bij de zee, bij meren of sloten.. En allerlei watervogels, waarvan ik zwanen wel bijzonder mooi vind..

Foto's vanuit het bos..
Hier een serie foto's die gemaakt zijn tijdens verschillende boswandelingen in de eerste maanden van 2021. Herten, reeën, eekhoorntjes, maar ook allerlei vogels die je niet alle dagen ziet, zoals klapekster, koperwiek, kramsvogel, middelste bonte specht.. En verder goudhaantjes, staartmeesje, goudvink, geelgors e.d.

Winter... rijp, sneeuw en ijs..
Winter.. een prachtig jaargetijde als er rijp, sneeuw en ijs is.. Heerlijk om dan te wandelen.. Genietend van de rijp op struiken, grassen en takjes.. Van de herten die dampend door het bos of over de vlakte struinen.. Van de witte besneeuwde wereld, waar je de stilte dan extra ervaart.. Of als het flink gevroren heeft van ijsschotsen e.d.

Van herfst naar winters weer..
Inmiddels zijn we van de herfst weer in de winterperiode gekomen. Het is nog niet echt winter, maar toch al wel een paar keer nachtvorst gehad. En dat levert altijd weer mooie plaatjes op. Hier een fotoserie met nog wat herfstplaatjes en berijpte winterse beelden..

Vrijdag 6 november weer een dagje in een vogelhut gezeten. Prachtig om allerlei vogels van dichtbij mooi in beeld te kunnen krijgen. Ook kwam er twee keer een buizerd om van een prooi te peuzelen.. Kortom er was genoeg te beleven en te fotograferen..

De bronst blijft een bijzondere periode.. De geweidragers zijn dan imposant om te zien en hun geburl is indrukwekkend om te horen.. Verder nog herfstfoto's van allerlei paddenstoelen en van de prachtige kleuren in het bos..

Foto's vanuit de Oostvaarders- en Lepelaarsplassen.. Prachtige natuurgebieden!! Foto's van allerlei (water)vogels, waaronder zwaluwen, ijsvogels en zelfs zeearenden.. Bijzonder om deze grote roofvogels te zien.. Ook foto's van stoeiende Konikpaarden e.d.

Meer weergeven