Wekeromse zand - wolf


Af en toe maak ik een wandeling bij het Wekeromse zand. Een mooi natuurgebied waar moeflons lopen en allerlei vogels te spotten zijn. Ook is de zonsopkomst er mooi te fotograferen. Maar kortgeleden had ik er een hele bijzondere en onverwachte ontmoeting. Ik zag namelijk ineens een WOLF lopen! Je gelooft bijna je eigen ogen niet..

Maar het was toch echt zo. En ik kon er nog mooie foto's van maken ook.. Het was een geweldige ervaring.. 

Vaak wordt de locatie waar je een wolf ziet stil gehouden. Maar in overleg met het Gelders Landschap, die er geen moeite mee had om de locatie openbaar te maken, is de locatie vrijgegeven. 

Het was een prachtige wolf, zag er erg goed uit. Eerst had hij mij niet in de gaten, maar tijdens het wisselen van de lens (telelens erop) hoorde hij me denk ik. Ineens keek hij me recht aan, ging er even goed voor staan. En ik gauw richten en klikken..

Daarna ging hij er met een boog in galop vandoor, telkens even omkijkend naar me.. Indrukwekkend om te zien..